Thursday, December 2, 2010

Semua Orang Suka Nasi Lemak

betulkah??
good ye bagi sesiapa yang suka nasi lemak.gua pon suka.mak gua pon suka.ayah gua pon suka.

kk.sekarang gua bukan nak cerita pasal nasi lemak.gua nak cerita pasal sekolah.Dekat sekolah gua ada la sorang budak yang agak cun namanya dirahsiakan.Beliau sememangnya menjadi pujaan ramai.Argh...

cerita panjang pon tak guna.Satu hari,gua tanya la secret admirers aka kawan-kawan sejenis gua.Gua interview budak 3 orang yang tengah lepak kat belakang kelas.

Gua tanya mamat A,'Lu minat apa kat minah tu??'.Lalu mamat A menjawab,'dia cantik bro.'

gua tanya mamat B lak,'Lu suka apa pulak?'.Si B jawab 'muka dia putih suci lagi berseri macam kambing biri-biri wa cakap lu'.

Okeh,tu pendapat dua orang mamat ni.yang gua tak tahan pendapat mamat C.

'Lu lak C??'mamat C menjawab,'Pergh bro,nasi lemak dia besar,gersang gua tengok'. Tercekik gua dengar jawapan si C walaupun tiada apa2 dalam mulut gua. A dan B lak boleh backup,'a'ah bro,kitaorang pon usha gak nasi lemak dia'.

Bila masa pulak dia berniaga nasi lemak ni??,tanya gua dengan muka inesen.

C pun menjawab, 'Siput tol ko.tu pun tak paham ke??cutting badan dia la.B=36 W=28 H=27.Ingat semua orang ada cutting badan camtuh??grr...'

Sekali lagi gua jawab dengan inesen,'Lu kira Volume ka??siap dengan formula B(Breadth)xW(Width)xH(Height) lagi.'

Lima saat kemudian,muka gua berbekas tamparan.

Morale of the story:

Semua orang suka nasi lemak.har har har.....

5 comments:

Frodo Baggins said...

paling mantap bila nasi lemak tu penuh sotong, udang, ikan kerapu .. walllaaaaaa!


kah3x

UnicBoyz said...

yeah...
nasi lemak memang sedap...

hamzah ian said...

har har har... grrr..

gua suka nasi lemak 30sen.. keh keh

UnicBoyz said...

murahnye nasi lemak lu beli hamzah....
mana dapat??

hamzah ian said...

jwpn : lu tulis mcm gua pun dah ok

nak tag senang je.. dlm entry yg lu tulis tu, ajak kawan2 blogger yg lain suruh diaorang join..tak tag pun takpe je gua rasa..

skrg ni gua masuk jgk.. dan gua tak tag.. takpe buat rilek je