Wednesday, December 22, 2010

Hikayat Teorem Pithagoras Chapter 1

Upload complete.Sign out now?


'Cepat la Ari.Kelas nak mula dah ni.' kata Mimi dengan tergesa-gesa.

'Sabor ler cik mimi oi,nak sign out ni.'jerit Ariana.

'Sign out ke check out ke cepat ler,kau ingat kampus ni bapak kau yang punya nak tunggu kau bersiap.Ish mak cik ni'

'Ye la.tak sabar-sabar.'Usik Ari

~~~~~


'Roi,betul ke ni kampus yang kita dapat tu?besar semacam je'

'Syaz,berapa kali aku nak cakap,its no ROI,its ROY. Ko tak paham bahasa ke?

'Ya Allah Roi,nama kau Roi ke Roy ke sama je.Nama penuh kau Boroi juga. Masalahnya sekarang ni kita dekat mana? Soalan aku bukan kau nak jawab.'

Roy tersenyum.'Syaz,selagi kebenaran nama aku tak ditegakkan,aku tidak akan sesekali jawab soalan kau.'

'Susah betul la bermadah dengan kau ni Roy. Mengalahkan bekas awek aku. Apa azam kau masuk kampus baru ni?' Tanya Syaz kepada sahabatnya.

'Aku ingat first nak belajar.Agak-agak level IQ aku sama taraf dengan einstein,aku nak postpone belajar kemudian cari AWEK. Priority utama tu.'Kata Roy dengan bangga.

'Kepala hotak kau azam baru.Dari tadika lagi azam kau sama je'kata Syaz dengan nada marah.

'Hehe'
~~~~~~

'Baiklah,kita berhenti kelas di sini' Kata cikgu linda.

'Wei Syaz,kau usha tak awek sebelah yang pakai spek tadi tu?'

'Yang nama Mimi tu?Ada tengok tadi,kenapa?'

'Aku ingat nak pergi tegur dia ar.Kau tunggu aku kat luar'

'Ok.'

Setelah lama menunggu Roy,Syaz pon mengambil langkah untuk menelefon kawannya itu.Tiba-tiba,

'Hai Syaz,ingat I tak? Suara yang merdu menusuk gegendang telinga Syaz.

'Eh,Awak kan....'

Bersambung......

5 comments:

platipus said...

best
nk tahu lg

Zul UnicBoyz said...

minggu dpan la tipus...

xlarat nak sambung...

keh3...

syahirah ipin said...

woi cepat la sambung ! >:(

Ain Atika said...

alaaa....ske bt orang tertunggu2...=(

Zul UnicBoyz said...

haha...
biase la....