Sunday, January 16, 2011

Api Cinta - Part 1

Dalam keheningan malam yang dingin~

"Lari!Lari! Rumah Pak Abu terbakar! Semua cepat keluar dari rumah!"

"Apa yang jadi Abu? Terjerit-jerit suara orang dari hujung kampung tu.Rumah kamu kawasan situ kan?"

"Entah. Hoi Leman, apa hal kamu berlari ke hulu-hilir bagai orang naik minyak? Apa berlaku di hujung kampung?"

"Pak A-A-A-Bu,R-r-rrrumah Pak Abu t-t-ter-er-"

"Ter ter. Ter apa Leman?"

"TERBAKAR PAK ABU"

*****

"Mira,bangun Mira."

"Siapa awak?"

"Saya Malik. Saya peminat awak la. Hehe"

"Saya kat mane ni? Kenapa panas sangat ni?"

"Kita dalam rumah api awak. Sekeliling awak ialah api yang marak."

"Awak,kenapa awak sanggup masuk ke sini hanya untuk berjumpa saya sedangkan saya tidak pernah kenal awak? Tidakkah awak panas dengan api yang sedang membara ini?"

"Mira,meskipun awak baru mengenali saya, tapi saya sudah cukup lama kenal awak sehingga cinta telah menusuk hati saya. Api dan kepanasan ini tidak akan mampu menghalang saya kerana api cinta saya lebih kuat dari segala-galanya."

Tiba-tiba, tiang rumah yang terbakar terus jatuh menimpa Malik dan Mira.

Bersambung...

Yang ni gua tulis 2 part so esok part last lah. Malas gua nak karang panjang-panjang.

6 comments:

hiro said...

pesen sambung dua hari ni macam pernah ku baca..kah2..


lu nnt dapat A la BM..syabas.


menarik juga. Mira tu cun?

Zul UnicBoyz said...

kah kah.

Kalau dada pink lu minat tak?

platipus said...

ish2..rosak kau ni..jgn ikut abam hiro

Zul UnicBoyz said...

platipus, jangan lupa daratan. hiro gak yang sapot lu dulu. kehkehkeh

hiro said...

mksud platipus, jgn melucah mcm gua..

Zul UnicBoyz said...

orait2. coli-coli gua tinggal kat lu. gua amik g string je. kehkehkeh